Один підхід до розпізнавання геометричних об’єктів у задачах комп’ютерного зору - Терещенко, В.М.; Терещенко, Я.В. (Штучний інтелект, 2016)
Стаття присвячена розробці одного з підходів до розв’язання задач комп’ютерного зору і, зокрема, розпізнавання геометричних об’єктів. Цей підхід заснований на використанні ефективних алгоритмів обчислювальної геометрії і, зокрема, методу монотонних ланцюгів. Також у роботі, для розпізнавання многокутників, застосовується персептрон Розенблата. The paper is devoted to the use of one approach to addressing the various types of problems of pattern recognition. This approach is based on use of effective algorithms for computational geometry, and particular, the method of monotone chains. Also, in the paper we use Rosenblatt perceptron for recognition polygons.