Онтологія та контекст при розв’язанні прикладних задач прийняття рішень - Чаплінський, Ю.П.; Субботіна, О.В. (Штучний інтелект, 2016)
Показана актуальність використання контексту та онтологічного підходу до реалізації процесу прийняття рішень. Аналізуються відомі підходи до опису і формування контексту в різних інформаційних середовищах. Визначені та представлені контекстні поняття та контекстні області. Представлені можливі контекстні відношення між ними. Actuality of usage of context and ontological approach to the implementation of the decision making process is shown. Some known approaches to describe and establish a context in different information environments are analyzed. Contextual concepts and domains are defined. Possible contextual relationship between them are presented.