Політичні репресії проти чеської інтелігенції Житомирщини в добу "великого терору" - Шевчук, Ю. (Інститут історії України НАН України, 2009)
В статті на підставі архівних документів висвітлюються деякі події історії України, що тісно пов’язані з перебігом масових політичних репресій проти чеської інтелігенції в добу «великого терору» на території Житомирщини. Based on the archival documents, the article highlights some events in Ukraine’s history which are closely connected with mass political repressions against the Czech intelligentsia during the “great terror” on the territory of Zhytomyr oblast.