Етнодемографічна катастрофа в Західній Україні: жовтень 1947 р. - Вронська, Т. (Інститут історії України НАН України, 2009)
У статті здійснена спроба проаналізувати причини, методи та особливості реалізації однієї з найбільш масових та короткотермінових депортацій, здійснених тоталітарним режимом у Західній Україні. The publication covers the analysis of reasons, methods and characteristics with regard to the most mass and short-term deportations, implemented by the totalitarian regime in Western Ukraine.