Математична модель і метод рішення за допомогою нового інтегрального перетворення узагальненої крайової задачі теплообміну кусково-однорідного циліндра - Бердник, М.Г. (Штучний інтелект, 2016)
У статті, за допомогою розробленого нового інтегрального перетворення, знайдено температурне поле порожнього кусково-однорідного кругового циліндра в напрямку полярного радіуса, який обертається з постійною кутовою швидкістю навколо осі OZ, з урахуванням кінцевої швидкості поширення тепла, у вигляді збіжних ортогональних рядів по функціях Бесселя і Фур’є. In the article the developed new integral transformation found the temperature field empty piecewise homogeneous circular cylinder towards the polar radius that rotates at a constant angular velocity axis OZ, taking into account the finite speed of propagation of heat in the form of convergent orthogonal series in Bessel functions and Fourier 'is.