Нейромережне керування мобільними верстатами з паралельною структурою - Ковалевський, С.В.; Ковалевська, О.С. (Штучний інтелект, 2016)
Розроблено та досліджено базові елементи для створення еволюційних нейромереж. Досліджено принципи створення нейромереж, здатних еволюціонувати під дією вхідних факторів. Розроблено алгоритми навчання та модифікації структури нейромереж з урахуванням динаміки вхідних даних. Досліджено методи моделювання технічних об'єктів і технологічних процесів на основі еволюційних нейромереж. Досліджено методи моделювання складних економічних систем на основі еволюційних нейромереж. Developed and investigated the basic elements for the creation of evolutionary neural networks. Abstract principles of neural networks that can evolve under the influence of input factors. The algorithms of learning and modifying the structure of neural networks, taking into account the dynamics of the input data. Studied methods for modeling of technical objects and technological processes based on evolutionary neural networks. Studied methods for modeling complex economic systems based on evolutionary neural networks.