Метод машинного навчання для ідентифікації парафрази - Марченко, О.О.; Никоненко, А.О.; Россада, Т.В.; Мельников, Є.А. (Штучний інтелект, 2016)
У роботі описаний новий ефективний алгоритм ідентифікації парафрази, розроблений з використанням машинного навчання. Архітектура системи має форму багатошарового класифікатора, де класифікатори нижнього рівня приймають рішення про факт наявності або відсутності парафрази в парах речень, відповідно до їхніх індивідуальних стратегій, а супер-класифікатор верхнього рівня приймає остаточне рішення. Експерименти показали оцінки точності визначення парафрази, співставні з кращими існуючими в світі системами. A new effective algorithm for paraphrase identification has been developed with using machine learning approach. Architecture of the system has a form of multilayer classifier where sub-classifiers of the lower level make decisions about presence or absence of paraphrase in sentences according to their strategies and super-classifier of upper level finds the final solution. Experiments demonstrated precision of paraphrase detection comparable with the best ones state-of-the-art systems.