Кіберфізичні технології моніторингу стану кардіологічних пацієнтів в системі телемедицини - Стрихалюк, Б.М.; Колодій, Р.С.; Секела, М.В. (Штучний інтелект, 2016)
Запропоновано вирішення проблеми дистанційного моніторингу кардіологічного стану пацієнтів за допомогою кіберфізичних систем для телемедицини з інтеграцією кібернетичних компонентів у фізичні процеси моніторингу стану хворого, які забезпечують можливість реагування на зміну параметрів стану пацієнта у режимі реального часу з використанням Інтернет-протоколів для прогнозування, самонастроювання і адаптації до змін. Розглянуто напрями досліджень кіберфізичних систем та очікувані наукові результати. The solution of the problem of remote monitoring for status of patients with cardiac diseases by medical cyber-physical systems integrating cybernetic components into physical processes of patient’s status monitoring is proposed. The systems provide a response on changes on-line in patient's status using the Internet protocols for prediction, self-adjustment and adaptation to changes. The directions of research of cyber-physical systems and the expected scientific results are considered.