Текстонезалежне розпізнавання дикторів із застосуванням іншомовного корпусу - Сажок, М.М.; Селюх, Р.А.; Федорин, Д.Я.; Юхименко, О.А. (Штучний інтелект, 2016)
У статті описано експериментальне дослідження з використання іншомовного корпусу для текстонезалежного розпізнавання дикторів. Цей підхід дав би змогу, за відсутності мовленнєвих ресурсів для оцінки параметрів, застосувати великий мовленнєвий корпус з іншої мови. Як іншомовний корпус використано відкритий для вільного доступу мовленнєвий корпус THUYG-20 SRE. Наведено результати досліджень. This paper presents an experimental research on text-independent speaker recognition using a foreign language speech corpus. Such a technique would allow for involving a large speech corpus when no sufficient speech data available for a given language. Autors considered the open and free speech database THUYG-20 SRE as a foreign corpus. Research results are discussed.