Система виявлення інформації у текстових повідомленнях користувачів - Марголін, О.Г. (Штучний інтелект, 2016)
Подані результати одного з підходів реалізації ідентифікації та аутентифікації суб’єктів автоматизованої системи через аналіз текстової інформації, що вводить користувач під час листування, коментування, та написання статей. Для вирішення цієї проблеми запропонована реалізація системи аналізу текстової інформації та прийняття рішень. Система може бути використана на практиці, наприклад для виявлення інтернет «ботів» в соціальних мережах, формах та порталах новин. This article is devoted to research of methods and tools for identifying subjects of an automated system, through the analysis of textual information, that the user enters in the correspondence, commentary, and writing articles. This problem remains unresolved, because there is no single method for identifying a person who is using the computer at the moment. The system can be used in practice, for example to identify Internet “bots” in social networks, forums or news portals.