Нові алгоритми аналізу серцевого ритму людини - Горго, Ю.П.; Омельяненко, Г.А. (Штучний інтелект, 2017)
В статті розглянуті підходи для підвищення інформативності оцінки ритму серця людини, введені деякі допущення щодо структури випадкового процесу, який визначає можливості і межі застосування математичного апарату до аналізу кардіоритму. Пропонується використовувати підхід до аналізу серцевої діяльності, заснований на розбитті масивів ритмограм на ділянки, відповідні певному функціональному стану людини. Подається алгоритм визначення детермінізму масивів ритмограм серця людини у вигляді детермінованого чи ймовірнісного процесів. In the article there are the considered approaches for the rise of informing of estimation of rhythm of man’s heart, the entered some assumptions in relation to the structure of accidental process which determines possibilities and scopes of application of mathematical vehicle to the analysis of cardiorythms. It is suggested to take approach to the analysis of cardiac activity, based on laying of arrays of cardiogram out on areas proper to the definite functional state of man. The algorithm of determination of determinism of arrays of rhythmogram heart of man as the determined or stochastic processes is given.