Класифікація гістологічних та цитологічних зображень на основі згорткових нейронних мереж - Березький, О.М.; Піцун, О.Й.; Боднар, А.Р.; Долинюк, Т.М. (Штучний інтелект, 2017)
Проведено аналіз цитологічних та гістологічних зображень передракових станів молочної залози. Проаналізовано основні компоненти та моделі ЗНМ для класифікації зображень. У даній роботі розроблено модель та структуру згорткової нейронної мережі для класифікації гістологічних та цитологічних зображень. Проведено порівняльний аналіз з існуючими алгоритмами машинного навчання: машиною опорних векторів, методом k – найближчих сусідів, методом k – середніх. Analysis of cytological and histological images of breast cancer precursors is conducted. The main components and models of CNM for the classification of images are analyzed. The model and structure of the convolutional neural network for the classification of histological and cytological images are developed in this paper. The comparative analysis with the existing algorithms of machine learning is conducted: the machine of the reference vectors, the method k - the nearest neighbors, the k - medium method.