Математична модель і метод рішення узагальненої задачі Діріхле теплообміну тіла, яке обертається - Бердник, М.Г. (Штучний інтелект, 2017)
У статті за допомогою розробленого нового інтегрального перетворення знайдено температурне поле ізотропного тіла обертання з відомим рівнянням твірної лінії, яке обмежене двома торцями і бічною поверхнею тіла, яке обертається з постійною кутовою швидкістю навколо осі OZ, з урахуванням кінцевої швидкості поширення тепла, у вигляді збіжних ортогональних рядів по функціях Фур’є. In the article, with the help of the developed new integral transformation, the temperature field of an isotropic body of rotation with a known equation of the production line, which is limited by two ends and a lateral surface of rotation, which rotates at a constant angular velocity around the OZ axis, is derived, with the account of the final rate of heat propagation , in the form of convergent orthogonal series in Fourier functions.