Експертне оцінювання "розумності міста" із застосуванням нечіткої логіки - Табачишин, Д.Р.; Ленько, В.С.; Кунанець, Н.Е.; Пасічник, В.В.; Щербина, Ю.М. (Штучний інтелект, 2017)
У роботі розглянуто застосування методів експертного оцінювання та нечіткої логіки для визначення рівня «розумності» міста. Описано підходи до формування експертних груп, оцінювання міста за сукупністю критеріїв та метод отримання кількісних оцінок, що ґрунтується на теорії нечіткої логіки. Представлено гіпотетичні приклади оцінювання «розумності» курортних міст у Львівській області. The paper describes an application of the methods of expert assessment and fuzzy logic to the problem of a city sustainability evaluation. It presents the approaches to formation of expert groups, evaluation of a city, based on multiple criteria and a method for quantitative estimation that is grounded on the fuzzy logic theory. A hypothetical example of the sustainability evaluation for the resort cities in Lviv region are provided.