Тілесно-міметичний метод аналізу художніх творів: суперечлива апологія - Штейнбук, Ф. (Слово і Час, 2008)
У статті у процесі розгляду таких теоретичних понять, як рід, жанр і творчий метод, репрезентуються
та обґрунтовуються засади, можливості й перспективи застосування в сучасному літературознавстві так
званого тілесно-міметичного методу аналізу художніх творів і на цій основі робиться спроба сформулювати
оригінальні визначення зазначених термінів. Upon giving some consideration to such theoretical notions as “mode of fiction”, “genre” and “writer’s
method”, the author of the article takes up the questions of kernel and further prospects of the so-called
body mimetism method for analyzing the verbal works of art, and therefore tries to substantiate the
legitimacy of its application to the modern literary texts. The introduction of body mimetism method allows
the author to formulate new definitions of the above"mentioned terms on an unconventional basis. В статье в процессе рассмотрения таких
теоретических понятий, как род, жанр и творческий
метод, представлены и обоснованы содержание,
возможности и перспективы использования в
современном литературоведении так называемого
телесно-миметического метода анализа художественных произведений, и на этой основе сделана попытка сформулировать оригинальные определения данных терминов.