Архітектонічне оздоблення офітських мотивів у поетичному тексті - Волковинський, О. (Слово і Час, 2008)
У статті розглядаються основні архітектонічні засоби, задіяні в поетичному тексті з метою посилення
офітських мотивів. Досліджується специфіка взаємин між предметно-формальними елементами
літературного твору та його смисловим наповненням. Аргументується положення про те, що між
архітектонічними засобами та мотивами офітського спрямування встановлюються характерні зв’язки
взаємовідповідності. This article deals with fundamental architectonic devices which are used to intensify the ophit’s motifs in
poetic texts. The author of the essay explores the specific interrelations between the object and formal
elements of a literary work of art, on the one hand, and its semantics, on the other hand. Thus he argues that
those architectonic devices are set into specific co-accordance relations with the ophit’s motifs. В статье рассматриваются основные архитектонические средства, задействованные в
поэтическом тексте с целью усиления офитских мотивов. Исследуется специфика взаимосвязей
между предметно-формальными элементами литературного произведения и его смысловым
наполнением. Аргументируется положение о том, что между архитектоническими средствами и
мотивами офитской направленности устанавливаются характерные связи взаимного соответствия.