Наближення інноваційної сфери України до ЄС - Войтович, А.І.; Дубинський, Г.П. (Наука та наукознавство, 2015)
У статті розглядаються можливості інтеграції інноваційної сфери України в науково-технічну та інноваційну сферу Євросоюзу, досліджуються ймовірні сценарії інтеграції. Висвітлюються окремі питання фінансування наукових досліджень та розробок в ЄС. Розглядаються проблемні питання розвитку інноваційної діяльності в Євросоюзі в галузях, які мають в Україні суттєвий експортний потенціал, – в кольоровій та чорній металургії. В статье рассматриваются возможности интеграции инновационной сферы Украины в научно-техническую и инновационную сферу Евросоюза, изучаются вероятные сценарии интеграции. Исследуются финансирования научных исследований и разработок в ЕС. Рассматриваются проблемные вопросы развития инновационной деятельности Евросоюза в отраслях, которые имеют в Украине существенное экспортный потенциал, – в цветной и черной металлургии. The paper considers options for Ukrainian technological development and innovation activities to integrate in the European Union, studies possible scenarios for such integration. The paper studies specific issues related to R&D in the EU, development of innovations in the EU across sectors of substantial export potential for Ukrainian industry, specifically ferrous and non-ferrous metal sectors.