Відповідність кадрового та фінансового забезпечення науки України законодавчо проголошеним пріоритетам розвитку науки і техніки та інноваційної діяльності - Корецький, А.І. (Наука та наукознавство, 2015)
Проаналізовано сучасний стан фінансування наукових та науково-технічних робіт в Україні, а також динаміку чисельності працівників основної діяльності наукових організацій у відповідності до законодавчо визначених пріоритетів розвитку науки і техніки, а також інноваційної діяльності. Виявлено, що така відповідність здебільшого відсутня: реальна практика підтримки науки практично втратила зв’язок з проголошеними пріоритетами. Проанализированы современное состояние финансирования научных и научно-технических работ в Украине, а также динамика численности работников основной деятельности научных организаций в соответствии с законодательно определенными приоритетами развития науки и техники, а также инновационной деятельности. Определено, что такое соответствие в основном отсутствует: реальная практика поддержки науки почти утратила связь с провозглашенными приоритетами. The scopes of financing and numbers of research personnel in the Ukrainian R&D in the latest period are analyzed by projecting them on the legally fixed science & technology priorities. As a visible correspondence between R&D resources and priorities in Ukraine cannot be found, it leads to the conclusion that the practices of R&D support in Ukraine have been dissociated from the legally fixed (declared) R&D priorities.