Про стан та перспективи наукової періодики НАН України (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 1 грудня 2017 року) - Яцків, Я.С. (Вісник НАН України, 2018)
У доповіді розглянуто питання, пов’язані з публікаційною активністю науковців Академії, проаналізовано стан наукової періодики НАН України,
наголошено на необхідності здійснення комплексу заходів, спрямованих на
підвищення наукового рівня періодичних видань Академії, окреслено шляхи оптимізації та удосконалення мережі наукових періодичних видань, обговорено стратегію і перспективи подальшого розвитку наукової періодики.