”Запорозька старовина” як матеріал для вивчення історіографічних та джерелознавчих уявлень епохи - Ковальчук, О. (Інститут історії України НАН України, 2008)
Виходячи з тези, що фальсифікат є втіленням парадигматичних уявлень епохи, автор намагається на основі зазначеного видання дослідити історіографічні та джерелознавчі уявлення епохи романтизму. Proceeding from a thesis that an imitation (Fal’sifikat) is realization of the epoch’s paradigmatic notions, the author on the grounds of above–named edition attempts to study the historiography and source studies’ ideas of the Romanticism epoch.