Авторське право у видавничій діяльності наукових установ - Вакаренко, О.Г.; Капіца, Ю.М. (Вісник НАН України, 2018)
Статтю присвячено актуальним проблемам охорони авторського права у
видавничій діяльності наукових установ НАН України, в тому числі при
розповсюдженні творів у цифровому вигляді та вільному доступі. Надано пропозиції щодо заходів з удосконалення охорони авторського права у видавничій діяльності та договірного забезпечення. The article is devoted to actual problems of copyright protection in the publishing activities of scientific institutions of
NAS of Ukraine, including in the distribution of works in digital form and free access. Proposals on measures to improve
copyright protection in publishing activities and contractual provision are given.