Інститут колоїдної хімії та хімії води ім. A. B. Думанського: історія та сьогодення (до 50-річчя заснування Інституту) - Гончарук, В.В.; Сафронова, В.Г. (Вісник НАН України, 2018)
У січні 2018 р. виповнилося 50 років від дня створення Інституту колоїдної
хімії та хімії води ім. А.В. Думанського НАН України. У статті йдеться
про історію Інституту, розвиток його основних наукових напрямів,
пов’язаних з найрізноманітнішими аспектами хімії і технології води, а також з проблемами колоїдної та аналітичної хімії. Наведено найвагоміші наукові здобутки його співробітників і окреслено найважливіші завдання,
що сьогодні стоять перед колективом Інституту.