Суспільство в інформаційну епоху: реалії і перспективи розвитку - Гриценко, В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Зазначено, що світова спільнота ввійшла в один з найскладніших періодів свого розвитку - в інформаційну епоху. Це період інтенсивного створення наукоємних інформаційних технологій, що зумовлюють якісно нові зміни в інфраструктурі життя і діяльності людини. Формується і новий тип суспільства. Але постає питання: які його головні риси й особливості? Назріла необхідність окреслити пріоритетні проблеми та напрями з урахуванням уже досягнутих результатів на національному та міжнародному рівнях та розглянути їх практичне використання у науково-технічному й економічному розвитку країни.