Сфера послуг як джерело економічного зростання в інноваційно-орієнтованій економіці - Жерновий, Д.В. (Наука та наукознавство, 2015)
Досліджено процес розширення сфери послуг (СП) у вітчизняній економіці в контексті світових тенденцій постіндустріалізації. Окреслено основні підходи до моделювання структурних змін в економіці. Визначено ключові фактори і наслідки таких змін. Розглянуто характеристики та критерії виокремлення СП. Проаналізовано особливості інноваційної активності у різних видах виробництва послуг. Доведено невиправданість і необґрунтованість розгляду СП як сектору, для якого характерні гомогенність та асимптотична стагнація. Исследован процесс расширения сферы услуг (СУ) в отечественной экономике в контексте мировых тенденций постиндустриализации. Очерчены основные подходы к моделированию структурных изменений в экономике. Определены ключевые факторы и последствия таких изменений. Рассмотрены характеристики и критерии выделения СУ. Проанализированы особенности инновационной активности в разных видах производства услуг. Доказана неоправданность и необоснованность рассмотрения СУ как сектора, для которого характерны гомогенность и асимптотическая стагнация. The process of expansion in the services sector (SS) of the Ukrainian economy in the context of global postindustrial trends is studied. Main approaches to modeling of structural change in the economy are outlined. Key factors and consequences of this change are defined. SS characteristics and classification criteria are considered. Peculiar features of the innovation activity in various categories of services are analyzed. Weakness and incorrectness of the interpretation of SS as a sector featuring homogeneity and asymptotic stagnation is shown