Моніторинг розвитку інформаційного суспільства в Україні - Сенченко, В.В.; Гладков, О.В. (Наука та наукознавство, 2016)
Проведено аналіз поточного стану системи вимірювання розвитку інформаційного суспільства та впровадження електронного врядування в Україні, а також проблем в цій сфері. Обґрунтовано необхідність удосконалення та приведення у відповідність зі стандартами ЄС Національної системи індикаторів оцінки рівня розвитку інформаційного суспільства, Методики формування індикаторів розвитку інформаційного суспільства, системи статистичних спостережень Держстату України та пов’язаних з ними нормативно-правових актів. Отримані результати сприятимуть підвищенню рівня об'єктивізації, ефективності, прозорості та відкритості державної політики та державного управління у сфері побудови інформаційного суспільства в Україні, а також зниженню рівня корупції. Проведен анализ текущего состояния существующей в Украине системы измерения развития информационного общества и внедрения электронного управления, а также проблем в этой сфере. Обоснована необходимость усовершенствования и приведения в соответствие со стандартами ЕС Национальной системы индикаторов оценки уровня развития информационного общества, Методики формирования индикаторов развития информационного общества, системы статистических наблюдений Госстата Украины и связанных с ними нормативно-правовых актов. Полученные результаты будут способствовать повышению уровня объективизации, эффективности, прозрачности и открытости государственной политики и государственного управления в сфере построения информационного общества Украины, а также снижению уровня коррупции. The current status and problems of the system for measuring the development of the information society and implementation of e-governance in Ukraine are analyzed. The need for improvement and harmonization with EU standards of the National System of Indicators Measuring the Development of Information Society, the Guidelines for Constructing the Information Society Development Indicators, the statistical observation system of the Ukrainian State Statistics Service and the related regulatory acts is substantiated. The results will help increase objectification, efficiency, transparency and openness of the public policy and the governance in the field of information society building the in Ukraine, and lower levels of corruption.