Нелегкі часи. З історії Відділу історії техніки Інституту теплоенергетики АН УРСР - Луговський, О.Г. (Наука та наукознавство, 2016)
У 1953 році відбувся спад у роботі відділу історії техніки Інституту теплоенергетики АН УРСР, створеному у 1949 році. За п’ять років, що минули, в інституті не було опубліковано жодної монографії за плановою темою, внаслідок чого на бюро Відділення технічних наук АН УРСР було поставлено питання про подальше його існування. Причиною такого становища була конфліктна ситуація, що виникла між завідувачем відділу історії техніки інституту акад. АН УРСР В. В. Данилевським та його колективом.