Математичне та програмне моделювання складних систем з використанням суперкомп’ютерних технологій - Сергієнко, І.В. (Вісник НАН України, 2018)
Ефективність застосування суперкомп’ютерних технологій розглянуто
з точки зору реалізації основних парадигм математичного моделювання:
високопродуктивні обчислення, комп’ютерна математика і програмне
забезпечення. Ефективна реалізація цих чинників дозволяє істотно перерозподілити роботи з постановки і розв'язування задач між користувачем
і комп'ютером порівняно з традиційними технологіями, автоматизувати процес дослідження та розв'язання задач, забезпечити достовірність комп'ютерних розв'язків та істотне скорочення часу математичного моделювання.