Історичні погляди Олександра Оглоблина: радянська доба (1919-1941) - Ясь, О. (Інститут історії України НАН України, 2008)
Висвітлюється формування історичних поглядів відомого українського історика О.Оглоблина (1899–1992). Розглядаються основні складові світосприйняття цього вченого на основі аналізу його наукових праць 1920–1941 рр. The author shows the formation of historical views of Olexander Ohloblyn (1899–1992) – a well–known Ukrainian historian, considers the main components of the world on the basis of analysis of his scientific works, written in 1920–1941.