Наукознавче дослідження стильової однорідності законодавчих актів у сфері науково-технологічної діяльності - Бублик, С.Г. (Наука та наукознавство, 2017)
Запропоновано лінгвостатистичний метод дослідження стильової однорідності законодавчих актів у сфері науково-технологічної діяльності в контексті наукознавчого аналізу державної науково-технологічної політики. Метод апробовано на спеціально сформованій базі даних, де представлено 163 законодавчих актів 136 країн світу, які належать до всіх правових систем сучасності. Предложен лингвостатистический метод исследования стилевой однородности законодательных актов в сфере научно-технологической деятельности в контексте науковедческого анализа государственной научно-технологической политики. Апробация метода была осуществлена на специально сформированной базе данных, в состав которой входят 163 законодательных акта из 136 стран мира, которые представляют все правовыесистемы современности. The linguistic and statistical method for study of stylistic homogeneity of legal acts on science and technology activities in the context of scientometric analysis of science and technology policy is proposed. The method is tested on a database built for purpose of the study, including 163 legal acts from 136 countries that represent all the contemporary legal systems.