С.І. Пекар (100 років від дня народження) (Наука та наукознавство, 2017)
Пекар Соломон Ісакович — видатний фізик-теоретик, академік АН УРСР (1961). С.І. Пекар — лауреат Державної премії України (1981), нагороджений орденами та медалями. Президією НАН України засновано премію імені С.І. Пекаря (1999).