Науковедение и история науки: взгляд в прошлое, настоящее и будущее - Малицкий, Б.А. (Наука та наукознавство, 2017)
Охарактеризовано наследие Г.М. Доброва в области историко-науковедческих исследований. Проведено сравнение особенностей добровского времени развития науковедения и истории науки и последобровского периода, приходящегося на формирование национальной украинской науки, и показано, что именно динамика развития науки предопределяет условия для развития науковедения и истории науки и формирует конк рет ные требования к ним. Охарактеризовано спадщину Г.М. Доброва у галузі історико-наукознавчих досліджень. Проведено порівняння особливостей добровського часу розвитку наукознавства та історії науки і післядобровського періоду, який припадає на формування національної української науки, і показано, що саме динаміка розвитку науки визначає умови для розвитку наукознавства та історії науки і формує конкретні вимоги до них. G.M. Dobrov’s legacy in the field of science policy and science history studies is described. Comparative analysis of distinctive features of Dobrov’s time in science policy and science history studies and post-Dobrov period coinciding with the formation of the national Ukrainian science system is made, with demonstrating that the dynamics of science development lays the background for the development of science policy and science history studies and specifies their performance criteria.