Новый подход к построению истории фундаментальной науки - Храмов, Ю.А. (Наука та наукознавство, 2017)
Изложен новый вариант написания истории фундаментальной науки через историю ее ключевых (прорывных) идей, теорий и открытий — научных инноваций — в рамках определенной периодизации, дополненная историей ряда также важных топ-фактов, также важных для этой науки в целом и ее отдельных направлений. Викладено новий варіант написання історії фундаментальної науки через історію її ключових (проривних) ідей, теорій та відкриттів — наукових інновацій — в рамках певної періодизації, що доповнена історією ряду також важливих топ-фактів, також важливих для цієї науки в цілому та її окремих напрямів. A new way of writing the history of basic research is proposed: through the prism of the history of its key (breakthrough) ideas, theories and discoveries (scientific innovations), in a chronological framework, supplemented by the history of top facts important for this science as a whole and its selected areas.