Історичний аспект відкриття симбіозу та його науково-практичного обґрунтування (світовий контекст) - Глоба, О.Ф.; Нікітюк, Н.Ф. (Наука та наукознавство, 2017)
У статті в історичному аспекті розглядаються дослідження такого поширеного явища в природі як симбіоз. На основі виявлених джерел розкривається еволюція уточнення самого поняття «симбіоз». У статті висвітлено лише матеріали, які стосуються симбіозу рослин та встановлення вченими кількох його видів. Показано роль вчених у вивченні цього явища. В статье в историческом аспекте рассматриваются исследования такого широко распространенного явления в природе как симбиоз. На основе выявленных источников раскрывается эволюция уточнения самого понятия. В статье отражены только материалы, касающиеся симбиоза растений и установления учеными нескольких его видов. Показана роль ученых в изучении этого явления. Research of a widespread nature phenomenon like symbiosis is dealt with from historic perspective. Evolution of its conceptual refinement is shown by use of sources found by the authors. Only the sources related to symbiosis of plants and discovering its several types by researchers are included. The contribution of researchers focusing on this phenomenon is demonstrated.