Наукова література з історії торговельно-економічної діяльності греків України у ХVІІ – на початку ХХ ст. - Пилипенко, О. (Інститут історії України НАН України, 2008)
У науковій статті зроблено детальний огляд наукової літератури, яка зберігається в фондах наукових бібліотек України. Здійснено спробу класифікувати наукові видання минулих століть. На основі аналізу наукової літератури зроблено висновок про рівень дослідження торгівельно-економічної діяльності греків в Україні у ХVІІ– на початку ХХ ст. The article is devoted to studying the main documents literature of the State Central libraries of Ukraine in Kiev and other cities named to abroad activity of Ukraine lands in Russian empire period. In scientific article author studies scientific publishers and documents about trade, capital exchange, migration process in XIX – in the beginning of XX centuries on Ukraine. He made classification of books and documents State Central libraries of Ukraine in Kiev and another main regions.