З історії ракетно-космічної техніки в Україні в 50—60-х роках ХХ ст. - Луговський, О.Г. (Наука та наукознавство, 2017)
На основі аналізу складу і змісту виявлених документів про роботу установ АН УРСР з ракетно-космічної тематики реконструйовано історію ракетно-космічної науки і техніки в Україні в 50—60-х рр. минулого століття. Показано науковий доробок установ АН УРСР (інститутів механіки, математики, фізико-технічного низьких температур, проблем матеріалознавства, електрозварювання, кібернетики) у галузі ракетно-космічної техніки. На основе анализа состава и содержания выявленных документов о работе учреждений АН УССР по ракетно-космической тематике реконструирована история ракетно-космической науки и техники в Украине в 50—60-х гг. прошлого века. Показаны научные достижения учреждений АН УССР (институтов механики, математики, физико-технического низких температур, проблем материаловедения, электросварки, кибернетики) в области ракетно-космической техники. The history of rocket-space technology in Ukraine in 50—60s of the past century is reconstructed through analyzing the nomenclature and contents of documents on operation of institutions of the Academy of Sciences of the Ukrainian Soviet Socialist Republic. The research achievements of the institutions of Academy of Sciences of the Ukrainian Soviet Socialist Republic (institutes for mechanics, mathematics, physics and technology of low temperatures, problems of material science, electric welding, cybernetics etc.) in the rocket-space technology field are shown.