Біженство Першої світової війни: історіографія проблеми чи проблеми історіографії? - Жванко, Л. (Інститут історії України НАН України, 2008)
Висвітлюється проблема біженства у Першу світову війну. Розглядається історіографічне вивчення цієї проблематики. It is lighted the problem of refugee in First world war. The historiography study of this problems is examined.