Розуміння суспільно-політичної ролі української вищої школи в радянській публіцистиці 1920-х – початку 1930-х років - Парфіненко, А. (Інститут історії України НАН України, 2008)
Стаття присвячена аналізу радянської публіцистики 1920-х – початку 1930-х років з метою з’ясування поглядів авторів на суспільно-політичну роль української вищої школи зазначеного часу. Основну увагу сфокусовано на вивченні дискурсивної практики втіленої у публіцистиці 1920-х – початку 1930-х років. Досліджуються ключових слова та вирази публіцистів за якими криються пені оціночні судження. The article is devoted to the analysis of soviet publicism of 1920th – beginning of 1930th for the purpose of finding out wives of authors on social and political the role of Ukrainian higher school of the mentioned time. Basic attention is focused on the study of discursive practice, implemented in the publicans of 1920th – beginning of 1930th. The key words and expressions of publicists are researched some evaluative judgments are hidden behind.