Інгібування гемаглютенін-гліканової взаємодії комплексами олігорибонуклеотидів з D-манітолом - Мельнічук, Н.С.; Ткачук, З.Ю. (Доповіді НАН України, 2018)
За результатами опосередкованого визначення кількості титру вірусу грипу методом гемаглютинації
виявлено, що комплекси олігорибонуклеотидів з D-манітолом (ОРН-D-M) перешкоджають утворенню
гемаглютинін-гліканової взаємодії. Інфекційність вірусу грипу H1N1 (A /FM/ 1/47) знижується після інкубації з ОРН-D-M. Показано, що ОРН-D-M виявляють віруцидну дію проти вірусу грипу. По результатам опосредованного определения количества титра вируса гриппа методом гемагглютинации
обнаружено, что комплексы олигорибонуклеотидов с D-маннитолом (ОРН-D-М) препятствуют возникновению гемагглютинин-гликанового взаимодействия. Инфекционность вируса гриппа H1N1 (A/FM/ 1/47) снижается после инкубации с ОРН-D-М. Показано, что ОРН-D-М проявляют вируцидное действие против вируса гриппа. By the results of the indirect determination of the amount of influenza virus titer by the hemagglutination assay,
it is found that oligoribonucleotides-D-mannitol (ORNs-D-M) complexes interfere with HA–glycan interactions.
The infectivity of influenza virus H1N1 (A/FM/1/47) decreases after the incubation with ORNs-D-M. It
is shown that ORNs-D-M possess a direct virucidal action.