Возвращение на пьедестал: исторический комментарий к фильму „Богдан Хмельницький” (1941) - Токарев, В. (Інститут історії України НАН України, 2008)
У статті подано авторську інтерпретацію створення та впровадження радянської ідеологеми героїзації історичних постатей задля витворення «нового радянського патріотизму». Формування названої ідеологічної конструкції розкрито на основі аналізу створення та історичного коментарію до фільму «Богдан Хмельницький» (1941). The author of the article interprets the creation and introduction of soviet ideology of historical figures for the sake of creation of a «new soviet patriotism». The formation of the adopted ideological construction is shown on the basis of analysis of creation and historical comment to the film «Bohdan Khmelnytsky» (1941).