Сценарне дослідження розвитку економічної системи в умовах невизначеності на основі оцінки її критеріїв ефективності - Гриценко, В.І.; Бажан, Л.І. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2015)
Розглядаються питання логістичного підходу до управління матеріальним потоком економічної системи, динамічна сутність якої обумовлюється зворотним зв'язком і впливом на систему факторів зовнішнього середовища. Для досягнення стійкості розвитку економічної системи в умовах невизначеності пропонується сценарний підхід у поєднанні з використанням інтелектуальних ресурсів для прийняття управлінських рішень. Рассматриваются вопросы логистического подхода к управлению материальным потоком экономической системы, динамическая сущность которой обуславливается обратной связью и воздействием на систему факторов внешней среды. Для достижения устойчивости развития экономической системы в условиях неопределенности предлагается сценарный подход в сочетании с использованием интеллектуальных ресурсов для принятия управленческих решений. Issues of logistical approach to management of material flows of the economic system, the dynamic nature of which is caused by of feedback and impact on the system of environmental factors. To achieve sustainable development of the economic system under conditions of uncertainty, a scenario approach is proposed that is combined with using of intellectual resources for management decisions.