Моделювання впливу бюджетно-податкової політики на макроекономічну динаміку в Україні - Лебеда, Т.Б. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2015)
У статті представлено порівняльний аналіз рівнів податкового навантаження в країнах світу. Здійснено економіко-математичне дослідження впливу рівня перерозподілу ВВП України через податкову систему на макроекономічну динаміку. Запропоновано методологічні підходи до оцінки впливу обсягу податків на динаміку макроекономічних показників розвитку України. В статье представлен сравнительній анализ уровней налоговой загрузки в странах мира. Проведено экономико-математическое исследование влияния уровня перераспределения ВВП Украины через налоговую систему на макроэкономическую динамику. Предложены методологические подходы к оценке влияния объема налогов на динамику макроэкономических показателей развития Украины. The article presents a comparative analyzes of the tax burden levels in the world countries. It was carried out economic-mathematical investigations of influence of level of GDP redistribution through the tax system of Ukraine on macroeconomic dynamics. It was proposed methodological approaches to evaluation of the effect of the tax revenue on the macroeconomic dynamics.