Нові підходи до розуміння суспільних законів та закономірностей в історичній науці другої половини ХІХ – початку ХХ ст. в Україні - Богдашина, О. (Інститут історії України НАН України, 2008)
У статті О.Богдашиної показані нові для другої половини XIX – початку XXст. підходи українських істориків-позитивістів до проблеми існування суспільних законів та закономірностей, їх співвідношення між собою та з законами природи тощо. The article of O.Bogdashina shows new for the second half of the XIX century - beginning of XX century approaches of Ukrainian the historians-positivists to the problem of existence of social laws and regularities as well as their ratio to each other and to the laws of nature.