Вимірювання рівня людського розвитку за допомогою методів агрегування - Тутова, О.В. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2015)
У статті проведено аналіз різних методів агрегування, нормування показників і визначення вагових коефіцієнтів та їх застосування для побудови інтегральних індексів для оцінки регіональних соціально-економічних систем. В статье проведен анализ разных методов агрегирования, нормирования показателей и определения весовых коэффициентов и их применение для построения интегральных индексов для оценки региональных социально-экономических систем. Different methods of aggregation, normalization of indicators, weight ratios’ determination and their use were analyzed to construct integral indices for assessment of regional social and economic systems.