Застосування Gretl для побудови багатофакторної моделі короткострокового прогнозування фінансових ресурсів Збройних Сил України - Чистик, О.М. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2015)
У статті розглядаються особливості використання програмного продукту GRETL для побудови економетричних моделей короткострокового прогнозування. Проведено аналіз факторів для прогнозування видатків Державного бюджету України на оборону на 2016 та 2017 роки. В статье рассматриваются особенности использования программного продукта GRETL для построения эконометрических моделей краткосрочного прогнозирования. Проведен анализ факторов для прогнозирования расходов Государственного бюджета Украины на оборону на 2016 и 2017 год. The article deals with particularities of using program GRETL for creation of econometric models for short-term forecasting. In article was made factors evaluation for forecasting the state budget spending for defense sectr for 2016 and 2017.