Міжгалузева балансова схема "витрати-випуск" в умовах інноваційної політики Паризької угоди - Онищенко, А.М.; Кудін, В.І. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2017)
В статті запропоновано модифіковану балансову еколого-економічну модель типу “витрати-випуск ” з врахуванням встановлених Паризькою угодою обмежень на викиди парникових газів. Розглянуто математичний апарат визначення зміни обсягів валового випуску основного та допоміжного виробництв у випадку зміни міжгалузевих зв'язків. В статье предложено модифицированную балансовую эколого-экономическую модель «затраты-выпуск» с учетом установленных Парижским соглашением ограничении на выбросы парниковых газов. Рассмотрено математический аппарат определения объемов отраслевого валового выпуска основного и вспомогательного производств в случае изменения межотраслевых связей. The article proposes a modified balance ecologicaleconomic "input-output" model, taking into account the restrictions on greenhouse gas emissions established by the Paris Agreement. The mathematical apparatus for determining the volumes of the sectoral gross output of the main and auxiliary industries in the case of a change in interbranch relations is considered.