Концептуальні засади інтелектуалізації моделювання процесів розподілу кредитних ресурсів комерційного банку - Кайдан, Л.І.; Духота, Є.В. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2017)
Запропоновано підхід до інтелектуалізації моделювання процесів розподілу та використання кредитних ресурсів комерційного банку для підтримки управлінських рішень в умовах кредитного ризику. Запропонована технологія представлення знань та корегування бази знань характеристики зон кредитного ризику з використанням інформації від їх індикаторів стосовно фізичних осіб. Предложен подход к интеллектуализации моделирования процессов распределения и использования кредитных ресурсов коммерческого банка для поддержки управленческих решений в условиях кредитного риска. Предложена технология представления знаний и корректировки базы знаний характеристики зон кредитного риска с использованием информации от их индикаторов относительно физических лиц. There is an approach proposed to intellectualize the modeling of processes for distribution and use of credit resources of a commercial bank in order to sustain the decision-making process under the credit risks. The technology of knowledge representation and modification of the knowledge base of the feature of credit risks' zones using the information from their indicators according to the individual clients is proposed.