Історіографічні дослідження Миколи Андрусяка - Чебан, М. (Інститут історії України НАН України, 2008)
У статті проаналізовано історіографічні праці М. Андрусяка, опубліковані в “Літописі Червоної Калини” (1932), “Ділі” (1934), “Kwartalniky Historycznemy” (1934). Відзначено здобутки науково-педагогічних центрів Наддніпрянщини (Київ, Харків, Ніжин, Дніпропетровськ, Одеса), Західної України (Львів) та еміграції (Варшава, Париж, Прага, Відень, Берлін). The article analyses the historiographical works by M. Andrusyak, published in the “Litopys Chervonoy Kalyny” (1932), “Dilo” (1934), “Kwartalniky Historyczny” (1934), stresses the achievements of the scientifico-pedagogic center of the Dnieper Region (Kyiv, Kharkiv, Nizhyn, Dnipropetrovsk, Odesa), Western Ukraine (Lviv) and emigration (Warsaw, Paris, Prague, Vienne, Berlin).