З історії історичної науки в США: історіографія Латинської Америки і "теза Болтона" - Чорновол, І. (Інститут історії України НАН України, 2008)
Висвітлюється вплив «тези Болтона» на студії з історії Латинської Америки. The influence of «Bolton’s Thesis» is Illuminated on studies on histories of the Latin America.