Україніка на сторінках часопису “Przeglad Historyczny“ у міжвоєнний період - Гриневич, Т. (Інститут історії України НАН України, 2008)
В статті аналізується висвітлення проблематики історії України на сторінках польського часопису “Przegląd Historyczny”, що виходив у 1918–1939 рр. На сторінках журналу висвітлювалась проблематика походження Русі, приєднання Галичини до Польського Королівства, польсько-литовської унії, становища православної церкви в Речі Посполитій та інші проблеми. Статті відображали особливості розгляду проблем історії України істориками варшавського історичного середовища. The article analyses the reflection of problems of Ukrainian history on the pages of the Polish magazine “Przegląd Historyczny”, issued in 1918–1939. The pages of the magazine showed the problems of origin of Rus, Galicia’s incorporation into Polish Kingdom, Polish-Lithuanian union, positions of Orthodox Church in Rech Pospolita, etc. The article reflected the specifics of consideration of problems of Ukraine’s history by the historians of the Warsaw historian environment.