Аналіз студії М.Костомарова "Гетьманство Самойловича" в аспекті впливу на розвиток національного самоусвідомлення - Пінчук, Ю. (Інститут історії України НАН України, 2008)
Досліджується з врахуванням змісту, пояснень, термінології тощо наукова студія М. Костомарова «Гетманство Самойловича». Акцентується увага на авторських ідеях і внеску в контексті викладу історії України початку 1670 – кінця 1680 років у творення вітчизняної національної ідентичності. The article researches M.Kostomarov’s work “Samoilovych’s Hetmanate”, taking into consideration the contents of terms explanations and specificationS. The author emphasizes the M. Kostomarov’s ideas and contribution within the context of narration of Ukraine’s history of the beginning 1670 – end of 1960-s to the creation of native national identity.